Tibetaanse Yoga header

Voeding

Op een andere manier met voeding opgaan is onderdeel van De Vijf Tibetanen.

Naast de beoefening van De 5 Tibetanen levert juiste voeding en juiste manier van eten ook een heel belangrijke bijdrage aan de gezondheid van je lichaam en geest.

Kort uittreksel

Hieronder is een kort uittreksel van een hoofdstuk uit De Vijf Tibetanen – Het Originele Manuscript dat over voeding en eetgewoontes gaat:

“De meesten die toetraden tot de gelederen van de Lama’s waren mannen die weinig wisten van behoorlijke voeding en dieet. Toch begonnen ze vrij snel na hun intrede in het Klooster fantastische tekenen van fysieke verbetering te vertonen, zonder twijfel vanwege het dieet in het klooster.”

“Een Lama is niet kieskeurig als het om zijn eten gaat. Dat kan hij simpelweg niet omdat er weinig is om uit te kiezen. Een dieet van een Lama bestaat uit goed en voedzaam voedsel, maar als regel bestaat een maaltijd slechts uit één product. Dat is in zichzelf een geheim van gezondheid.

“Wanneer men slechts één soort voedsel per keer eet, kan er geen strijd tussen voedsel in de maag zijn. Voedsel botst in de maag omdat zetmeel niet met eiwitten mengt. Brood bijvoorbeeld, wat een zetmeel is, wanneer dat gegeten wordt met vlees, eieren, of kaas, wat proteïnen zijn, zet in de maag een reactie in gang dat vaak niet alleen fysieke ongemakken veroorzaakt zoals bijvoorbeeld winderigheid, maar wat eveneens bijdraagt tot een mindere gezondheid en vitaliteit.”

“Vele malen zat ik in de eetzaal van het klooster met de Lama’s aan tafel en aten we een maaltijd dat enkel uit brood bestond. Andere dagen at ik niets anders dan verse groenten en vers fruit, terwijl in andere gevallen ik niets anders dan gekookte groenten en gekookt fruit tot mij nam. In het begin miste ik heel erg de grootte variëteit van voedsel waar ik aan gewend was; maar na korte tijd kon ik genieten van een maaltijd dat uit niets anders bestond dan donker brood of een specifiek soort fruit. Soms vond ik één soort groente al een feest.”

“Er is nog een ander punt van groot belang dat ik leerde van de Lama’s. Zij leerden me hoe te eten.”

Wilt u meer voeding adviezen en tips ? Bestel dan hier: De Vijf Tibetanen – Het Originele Manuscript.

Leave a Reply Text

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *