Tibetaanse Yoga header

Tibetaanse Yoga

een vorm van...

TIBETAANSE YOGA

De Vijf Tibetanen is een vorm van Tibetaanse Yoga. Het zijn namelijk 5 Tibetaanse Yoga Oefeningen die al eeuwenlang zijn en gebruikt worden door Tibetaanse Lama’s in verafgelegen en verborgen gebieden van de Himalaya.

Het zijn zeer eenvoudige en krachtige oefeningen om jong, gezond en vitaal te blijven. Hieronder een korte -maar niet volledige- uitleg van deze 5 Riten. Voor een volledige uitleg zult u toch echt de De Vijf Tibetanen – Het Originele Manuscript moeten lezen. In dit manuscript worden veel meer en specifieke details gegeven over deze oefeningen.

Tibetaanse Yoga Oefeningen

Uit het boek De Vijf Tibetanen – Het Originele Manuscript:

Toen de Kolonel zijn beschrijving van de Vijf Tibetaanse Yoga Oefeningen had afgerond, onderbrak ik hem even.

“Laat me jou nu wat vragen stellen.”

“Prima,” antwoordde hij. “Dat is precies wat ik wil dat je doet.”

“Ik denk dat ik aan de hand van jouw beschrijving de Riten goed begrijp,” begon ik, “maar hoe vaak per dag zou iemand de Riten moeten toepassen?”

“Om te beginnen,” zei hij, “zou ik willen aanraden dat je elke Rite drie keer per dag doet in de eerste week.”

“Dit alles lijkt zo eenvoudig,” merkte ik op. “Wil je me zeggen dat dit alles is wat noodzakelijk is om de vroegtijdige ouderdom te herstellen tot blakende gezondheid, kracht en vitaliteit?”

“Al wat noodzakelijk is,” antwoordde de Kolonel, “is het beoefenen van de Vijf Riten.”

“Het gebruik van de Vijf Riten is helemaal niet lastig; het vergt minder dan 10 minuten per dag om ze uit te voeren. Indien noodzakelijk zou men 10 minuten eerder kunnen opstaan of 10 minuten later naar bed kunnen gaan.”

“Dat is alles, meer is het niet.”

Wilt U weten hoe deze vorm van Tibetaanse Yoga precies werkt, bestel dan hier het Originele Manuscript: De Vijf Tibetanen – Het Originele Manuscript.