Fontein der Jeugd – Peter Kelder

Ongeveer 2500 jaar geleden in de afgelegen gebieden van de Himalaya ontwikkelden Tibetaanse monniken in verborgen bergkloosters vijf eenvoudige en zeer krachtige oefeningen die hen hernieuwde gezondheid, vitaliteit en jeugdigheid brachten.

De Tibetaanse Lama’s noemden de oefeningen Riten. In Nederland staan ze vooral bekend als De Vijf Tibetanen of De Fontein der Jeugd.

 

Fontein der Jeugd

Begin 1900 hoorde een Britse legerofficier vele geruchten over een Klooster met Tibetaanse Lama’s die een zeer hoge leeftijd bereikten, maar niemand scheen te weten waar dat klooster lag.

Eind 1920 besloot de officier zelf de Fontein der Jeugd te vinden en ging op zoek naar hun verborgen klooster. Na een lange zoektocht vond hij eindelijk het klooster. Daar ontdekte hij hun geheimen en bracht ze mee terug naar het Westen.

 

 

 

 

 

 

Peter Kelder’s eerste publicatie

In 1939 werden deze geheime Riten gepubliceerd in een boek Het Oog van Openbaring. Peter Kelder, de auteur van dit boek, was een vriend van de officier die de Riten had ontdekt. In 1946 publiceert Peter Kelder zelfs een tweede druk van Het Oog van Openbaring. Deze nieuwe uitgave bevatte essentiële, nieuwe informatie.

Zowel deze nieuwe editie uit 1946 als de uitgave van 1939 zijn verloren geraakt; niemand wist meer hoe de krachtige oefeningen, De Vijf Tibetanen, precies uitgevoerd moesten worden.

Dat is ook de reden dat de huidige versies van De Vijf Tibetanen niet te vergelijken zijn met de Originele Manuscripten. Ze zijn namelijk onvolledig en inaccuraat. Teksten en instructies zijn veranderd; ook essentiële hoofdstukken zijn verdwenen.

Opvallend is dat vrijwel iedereen De Vijf Tibetanen op een andere manier uitvoert.

 

Nu ook in het Nederlands

Gelukkig vond een antiquair uit Amerika de Originele Manuscripten. Waarschijnlijk zijn dit de enige manuscripten die bewaard zijn gebleven. Dat betekent dat u nu voor het eerst Peter Kelder’s verloren editie van Het Oog van Openbaring uit 1946 in het Nederlands kunt lezen.

De Vijf Tibetanen – Het Originele Manuscript

 

 

Leave a Reply Text

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *